real estate menu left
real estate menu right

logokuva1.jpg

Tietoja sivuista PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Administrator   
30.03.2009 10:00

Tiedote (16.4.2011)

Vuosi 2010 jäi kesätapahtumien seurannassa monenlaisten kevätkiireiden johdosta väliin - valitettavasti. Mutta nyt, vaikka huhtikuu on jo puolessa välissä ehditään täällä pohjoisessa vielä mukaan tipujen tarkkailuun. Tervetuloa - talitintti.com'in ystävät - uudelleen mukaan.

Tänään saimme Pihakoivun pöntön puuhun ja sieltä näkymään kahden värikameran kuvaa. Ensimmäinen niistä on pöntön ulkopuolella ja kuvaa pöntön etupuolta. Toinen on perinteiseen tyyliin katossa. Uuden webbikameraohjelman avulla saamme näkyviin kuvia lukuisista eri kameroista ja onkin tarkoituksena niitä tähän vielä pari kappaletta lisätä. Uusi ohjelma on vielä testissä jonkin aikaa, joten kuvien päivittymisessä saattaa olla katkoksia. 

Nyt vain odottelemaan asukkaita! Sivustolle tulee myös videoleikkeitä, jos pöntöissä on elämää.  

-----------------------------

 

Tietoa näistä sivuista

www.talitintti.com eli Tauno Talitintti on harrastusmielessä ylläpidettävä luotoa ja lintujen elämää seuraava sivusto. Ylläpitäjänä toimii oululainen varsin aikuinen aviopari, jolla ei ole enemmälti lintutieteellistä asiantuntemusta. Sen sijaan sivustojen rakentaminen ja kameratekniikka on jossain määrin hallinnassa.Sivustolla on mainoksia, joiden avulla kevennämme ylläpidosta aiheutuvaa taloudellista stressiä. Toivottavasti ne ovat hyödyksi sivuston vierailijoille ja toivomme myös, että ne eivät häiritse. 

Sivusto on uusittu keväällä 2009 ja tarkoitus on näyttää sivuilla useiden kameroiden avulla pihapiirimme eläinten elämää. Kesällä enimmäkseen, mutta mahdollisesti talvellakin, jos innostusta riittää. Hyppiihän tuossa pihalla pupuja ja muitakin elikoita siellä liikkuu. Lisäksi ylhäällä olevaan valikkoon on kerätty linkkejä maailmalta löytyneisiin luontokameroihin, eli siis myös talvella löytyy kesämaisemia, kun klikkaa sopivaa linkkiä. 

Tämän sivuston leveys on noin 1350 pixeliä, joten parhaiten koko sivu näkyy uudemmilla näytöillä, joiden resoluutio on siis vähintään tuo 1350 px leveyssuunnassa. Alareunassa on vierityspalkki kapeampia näyttöjä varten. Suosittelemme käyttämään selainten uusimpia versioita, joko Firefox tai IE7.

Viimeksi päivitetty 16.05.2011 16:29
 

Talitiainen ja pikkuvarpunen


Talitiainen (Parus major) on Euroopassa ja Aasiassa laajalle levinnyt tiainen. Sitä tavataan yleisenä ihmisten asuinpiirien lähellä, talvella siemeniä ja jyviä sisältävien lintulautojen tai ruokintapaikkojen ansiosta, kesällä pönttöjen. Talitiaisen kansanomaisempi kutsumanimi on talitintti. [Lähde: Wikipedia]

 

 

Pikkuvarpunen (Passer montanus) on laajalle levinnyt Vanhan maailman varpunen. Se on noin 14–16 cm pitkä ja 22–23 g painava varpusen sukulaislaji. Pikkuvarpusista suurin osa on olemukseltaan hieman varpusia sirompia. Tärkeimpiä eroja varpuseen ovat pähkinänruskea päälaki, musta täplä valkoisella poskella ja kirkassointisemmat äänet. Tyypillinen lentoääni on kova ”jäk, jäk”. Uros ja naaras ovat samannäköisiä keskenään. Nuoren linnun pään väritys on harmaansävyinen. [Lähde: Wikipedia]

 

 
Powered by Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, .me.uk tld hosting. Valid XHTML and CSS.