real estate menu left
real estate menu right

logokuva1.jpg

Vuosi 2009 PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Administrator   
07.07.2007 09:54

Korkean talomme räystään alla olevassa pöntössä (nro1) on yöpyillyt pikkuvarpunen koko talven ajan. On tullut pönttöön iltahämärän aikoihin ja lähtenyt aamulla päivän valjettessa.

20.3. oli Oulussa ensimmäinen keväältä maistuva päivä vuonna 2009. On taas pönttöjen siivouksen aika ja samalla myös aika päivittää Tauno Talitintin kotisivuja ja kameralaitteitakin. Pihassamme on kaksi kameroin varustettua pönttöä, jotka on nyt liitetty aivan omaan, tähän tarkoitukseen varattuun tietokoneeseen. Kiitos lahjoituksesta Jukka ja Elektrometalli Oy.

Kameraohjelmakin on vaihdettu parempaan ja yritetäänpä saada kuvat molemmista pöntöistä ja ehkä vähän muualtakin kunhan ehditään vähän värkkäillä. Sivuille tulee samalla myös parempi mahdollisuus katsella kameroiden ottamia kuvasarjoja. 

----------------

Perjantai 10.4.09: Pihakoivun uusittu pönttö kaksine kameroineen nostettiin paikoilleen. Eikä mennyt kuin hetki, niin talitintti tuli tarkastelemaan pönttöä ja kurkistelemaan sisään. Tässä ensimmäinen video.

Keskiviikko 22.4.09: Pihakoivun pönttöön on ilmestynyt talitiainen yöpymään, mutta ainakaan vielä ei ole ilmaantunut pesätarpeita pönttöön.

Lauantai 2.5.09: Pihakoivun pönttöön on talitintti ryhtynyt tuomaan pehmusteita. On tuonut jo muutamien päivien ajan ja käy pöntössä tiheään.

Maanantai 11.5.09: Pihakoivun pöntössä on 6 munaa, joita tintti hautoo ahkerasti. Ei näytä värikameran takia laitettu kattovalo häiritsevän.  Tässä muutama kuva pöntöstä:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viimeksi päivitetty 02.05.2011 19:48
 

Talitiainen ja pikkuvarpunen


Talitiainen (Parus major) on Euroopassa ja Aasiassa laajalle levinnyt tiainen. Sitä tavataan yleisenä ihmisten asuinpiirien lähellä, talvella siemeniä ja jyviä sisältävien lintulautojen tai ruokintapaikkojen ansiosta, kesällä pönttöjen. Talitiaisen kansanomaisempi kutsumanimi on talitintti. [Lähde: Wikipedia]

 

 

Pikkuvarpunen (Passer montanus) on laajalle levinnyt Vanhan maailman varpunen. Se on noin 14–16 cm pitkä ja 22–23 g painava varpusen sukulaislaji. Pikkuvarpusista suurin osa on olemukseltaan hieman varpusia sirompia. Tärkeimpiä eroja varpuseen ovat pähkinänruskea päälaki, musta täplä valkoisella poskella ja kirkassointisemmat äänet. Tyypillinen lentoääni on kova ”jäk, jäk”. Uros ja naaras ovat samannäköisiä keskenään. Nuoren linnun pään väritys on harmaansävyinen. [Lähde: Wikipedia]

 

 
Powered by Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, .me.uk tld hosting. Valid XHTML and CSS.